Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 7 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 7 gostov Noben Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 85, dne Pet 18 Okt 2024, 00:37 |
November 2024 | Pon | Tor | Sre | Čet | Pet | Sob | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Odkrivajmo skupaj :D | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
znidar94 Risarko začetnik
Število prispevkov : 33 Join date : 13/07/2014 Age : 30 Kraj : Komenda
| Naslov sporočila: Odkrivajmo skupaj :D Pon 28 Jul 2014, 12:20 | |
| Živjo Tole temo odpiram na novo z namenom, da malo prebudim forum. Če ste za, bi tukaj, pod neko objavo posameznika, vsak lahko komentiral, kako bi on s svojo tehniko in načinom izpeljal posamezni del slike, oz. fotografije, ki je dana. Začel bom jaz, zanima me kako bi se vi lotili mojega projekta, ki ga imam namen izpeljati v prihodnosti: Na sliki je gora ''The lonely mountaint'', Erebor, iz trilogije The Hobbit. Oblika je podobna vsem poznanemu Matterhornu Kako bi se vi lotili nanašanja snega in zamegljenosti med sončnim zahodom [img] [/img] Se veselim sodelovanja! lp, Žan | |
| | | BeyondBirthday Risarko začetnik
Število prispevkov : 40 Join date : 21/07/2014 Age : 26 Kraj : Koritnce
| Naslov sporočila: Re: Odkrivajmo skupaj :D Pon 28 Jul 2014, 12:59 | |
| Jst bi najprej narisala use s svinčnikom, potem pa to kar je u odspredju & nebo pobarvala z barvicami, goro pa s zelo razredčeno tempero. za sence bi rudi uporabila razredčeno tmpero, vendar pa nimam pojma kako bi se lotila megle XD | |
| | | Sergeja Hren Risarko začetnik
Število prispevkov : 34 Join date : 12/07/2014 Age : 29 Kraj : Vuhred
| Naslov sporočila: Re: Odkrivajmo skupaj :D Pon 28 Jul 2014, 13:09 | |
| Zanimiva in meni zelo zahtevna slika, tako da ne vem, če bi si sploh upala lotiti kaj takega... Drugače bi najbrž uporabila meni že znano tehniko, in sicer akrilne barve na platno. Najprej skica, brez nekih podrobnosti ... Za te bi si kasneje vzela veliko več časa s čopičem in nanašanjem barve.
Veliko sreče pri tvojem projektu! | |
| | | znidar94 Risarko začetnik
Število prispevkov : 33 Join date : 13/07/2014 Age : 30 Kraj : Komenda
| Naslov sporočila: Re: Odkrivajmo skupaj :D Pon 28 Jul 2014, 13:38 | |
| Živjo
Kako bi se lotil tegale sam? Hm... Ko narišem jasno skico z osnovnimi potezami, jaz vedno začnem z nebom, in stvarmi v ozadju. Za hribe in goro že vidim, da bom porabil precej naravne in žgane umbre ( barva). Celotno goro si bom vzel kot eno veliko skalo, in ko bojo senčni, temnejši deli narejeni, se bom lotil nanašanja snega, največji izziv tu mi je, da bela ostane čista, malo zmešana z barvami sončnega zahoda in, da se lepo preliva z meglo! Meglo delam s čopičem, ki je zelo obrabljen, nekoliko trši, in sicer s tapkanjem barve na prej narejeno podlago.
lp, Žan | |
| | | tiash1997 Risarko moderator
Število prispevkov : 112 Join date : 12/07/2014 Age : 27 Kraj : Ptuj
| Naslov sporočila: Re: Odkrivajmo skupaj :D Pon 28 Jul 2014, 14:49 | |
| Zdravo!
Hm. Jaz bi pa šla to delat z lopaticami in čopičem. S čopičem bi najprej pobarvala nebo, tako da bi se modra in svetlo oranžna prelivali. Potem pa bi se lotila gore z lopaticami. Najprej temne dele skal. Ko pa bi skale dokončala, pa bi šla nanašat z lopaticami čisto belo barvo. Meglo bi pa tudi jaz s čopičem in tapkanjem na podlago. No jaz bi imela mislim, da večje probleme z vodo in odsevi. Voda mi je vedno delala preglavice.
lp
| |
| | | hillbilly Risarko začetnik
Število prispevkov : 18 Join date : 12/07/2014
| Naslov sporočila: Re: Odkrivajmo skupaj :D Pon 28 Jul 2014, 16:40 | |
| Ogromno slik na forumu mi ne odpre oziroma se namesto same slike kaže kratica img...bi me pa zelo zanimala referenčna slika...je kje na netu? | |
| | | BeyondBirthday Risarko začetnik
Število prispevkov : 40 Join date : 21/07/2014 Age : 26 Kraj : Koritnce
| Naslov sporočila: Re: Odkrivajmo skupaj :D Pon 28 Jul 2014, 16:45 | |
| | |
| | | hillbilly Risarko začetnik
Število prispevkov : 18 Join date : 12/07/2014
| Naslov sporočila: Re: Odkrivajmo skupaj :D Pon 28 Jul 2014, 16:51 | |
| Ups...tole bi bilo pa hudo preveč zame in če po pravici povem nimam pojma kje in kako bi se je lotil...nekaj malega, bolj za pokušino sem teroriziral čopiče, ampak precej od tega, da bi bilo za pokazat...če bi že moral bi se verjetno polotil kot je rekla Tjaša, čimveč in čim hitreje zapolnit čimveč praznega prostora, potem pa z majhnimi čopiči v detajle...ne vem... | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Odkrivajmo skupaj :D | |
| |
| | | | Odkrivajmo skupaj :D | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |